EASY SURF/EASY SURF Keros/За нас/Лимнос (Лемнос)

Лимнос (Лемнос)

Най-големият остров в северно Егейско море

Живописният остров Лимнос е оазис на спокойствието и тишината. Неговата автентична рустикална атмосфера е непокътната от масовия туризъм. Посетителите на острова се наслаждава на безгрижното ежедневие, забавения ритъм, красивите плажове и прекрасните панорамни гледки. Идеален за всички, които търсят нови неопитомени места. Благодарение на своето местоположение, подходящ вятър, многобройни плажове и заливи, островът започва да набира популярност сред уиндсърфисти и кайтсърфисти от цяла Европа с всяка изминала година. Освен прекрасните условия за водни спортове островът очарова и с многобройните автентични таверни, предлагащи разнообразни традиционни ястия, уникални местни сирена, прясна риба, морски дарове и дивеч, домашно приготвено узо (ципуро) и голям избор на вина.

Остров Лимнос предлага широка гама от алтернативни форми на отдих. В столицата на острова и главен пристанищен град Мирина ще откриете зашеметяваща панорамна гледка от върха на  построения през 1186 г. византийски замък. Можете да разгледате археологически разкопки и древни руини на храма на Артемида. От красивата църква на хълма ще се насладите на  възхитителен изглед към пристанището и планинското крайбрежие на острова. Можете да посетите резервата Гомати, където ще откриете истинска пясъчна пустиня или езерото Хортаролимни, защитено от програмата Натура 2000, където могат да бъдат наблюдавани безброй видове птици. За ентусиастите на древна история ще е интересно посещението на руините на храма на бог Хефест и манастира Агиос Созон.

Освен богатството на историчесни забележителности и паметници, Лимнос е идеалното място за тези, които търсят активна почивка. Лимнос предлага чудесни пътеки за планинско колоездене, места за гмуркане, риболов и живописно ветроходство. За търсещите пълно уединение и разтоварване островът предлага термални извори и орнитоложки резерват, където ще се насладите на всяка минута от престоя си.

Галерия

Отзиви

Още се колебаеш?


Обади ни се! +48 504 002 401

Пиши ни!

Контакт

Back to Top