EASY SURF/EASY SURF Keros/Оферти/Кайтсърфинг уроци

Кайтсърфинг уроци

При нас ще получите IKO сертификат

EASY SURF Керос предлага уроци по кайтсърфинг изцяло съобразени с методиката за обучение на Международната Кайтбординг Организация (IKO). Използваме само съвременна екипировка от Nobile Kiteboarding. Занятията се провеждат самостоятелно или в малки групи от максимум 2 ученика. За повишаване ефикасността на обучението и максимано безопасно провеждане на уроците използваме радиостанции за постоянна връзка на инструктора с ученика по време на урока.

Нашата спасителна лодка е в стартова готовност през целия ден и гарантира 100% сигурност за нашите клиенти във водата. Всички уроци за начинаещи се провеждат в плитка вода, което осигурява бърз напредък и максимален комфорт за нашите ученици. С над 15 годишен опит зад гърба си ви уверяваме, че при нас преподават само професионалисти, които ще споделят с вас своята страст към кайтсърфинга, осигурявайки ви приятни и безопасни условия за обучение. В края на своето обучение всеки курсист получават сертификат от Международната Кайтбординг Организация (IKO), където се посочват всички придобити умения и възможността да се наема кайтсърфинг оборудване на много места в света.

Заливът Керос предлага идеални условия за кайтсърфисти от всички нива и стилове на каране. Независимо дали сте начинаещ тепърва навлизащ в спорта, фристайлър търсещ идеалните условия за трениране или на почитател на карането на вълни - това място е идеално за вас.

Нашето училище работи от юни до октомври!

За повече информация, вижте разделът ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ!

Нашите оферти

Кайтсърфинг обучение по методиката на Международната Кайтбординг Организация IKO

Нашите кайтсърфинг курсове са съобразени с програмата за обучение на Международната Кайтбординг Организация (IKO), която е разделена на 3 нива:

1-во ниво - НАЧИНАЕЩ
2-ро ниво - НАПРЕДНАЛ
3-то ниво - САМОСТОЯТЕЛЕН

С преминаването на всяко от нивата ще се сдобивате със специфични умения, които в края на курса ще бъдат отразени в сертификат от Международната Кайтбординг Организация (IKO), който ще получите от вашия инструктор.

 

  • IKO 1-во ниво - НАЧИНАЕЩИ

Начален курс по време на който ще получите теоретични и практически познания за условията за безопастност на спота, оборудването, системите за безопасност и ще започнете да контролирате хвърчилото самостоятелнно. Този курс включва следните точки от програмата на IKO:

A. 

Оценка на S.E.A. (спот, околна среда, активност)
Правилно държане, носене и обезопасяване на кайт на брега
подготовка и свързване на линии на кайт

B. 

Запознаване с системата за безопасност
Проверка преди стартиране

C. 

Стартиране и приземяване на кайт с асистенция
Управление на кайт по ръба на ветровия прозорец
Пускане на бара
Заплитане и отплитане на линиите

D. 

Управление на кайт с една ръка
Запознаване със ситемата за настройка (трим) на кайта
Управление на кайт вървейки
Стартиране и приземяване на кайт
Теория на ветровия прозорец

E.

Използване на системата за безопасност
Самостоятелно приземяване с асистент и обезопасяване на кайта 
Правилно събиране и пакетиране на кайт

 

  • IKO 2-ро ниво - НАПРЕДНАЛИ

След като придобиете уменията от началното 1-во ниво, вашето обучението продължава с овладяването на нови умения и добиване на пълен контрол на кайта преди достигането на най-вълнуващата част от курса - първото изправяне от водата на дъска и движение на кратка дистанция. Този курс включва следните точки от програмата на IKO:

F. 

Самостоятелно влизане и излизане от водата контролирайки кайта
стартиране на кайт от вода

G. 

Бодидраг настрани с две ръце на бара
Бодидраг по вятъра в двете посоки

H. 

Бодидраг срещу вятъра

Бодидраг с дъска в ръката

Самостоятелно спасяване и обезопасяване на кайта

I. 

Правилата за безопасно разминаване
Константно теглене с кайт
Изправяне от водата на дъска 

 

  • IKO Level 3 - САМОСТОЯТЕЛНИ

Уменията, придобити по време на този курс ще ви подготвят за каране при всякакви условия. Вие ще станете независим кайтсърфист и пред вас ще се открият всички възможности, които този атрактивен воднен спорт може да предложи - високи скокове, каране на вълни и ефектни трикове. Този курс обхваща следните точки от програмата на IKO:

J. 

Контролирано спиране
Контролиране на скоростта на движение чрез закантване на дъската

K. 

Каране срещу вятъра

L. 

Смяна на посоката (завиване) без спиране 

M. 

Каране на лицев кант 
Смяна на посоката (завиване) от лицев кант

N. 

Самостоятелно стартиране на кайт
Самоспасяване и събиране на екипировката в дълбока водаr


Често задавани въпроси

1. Кой може да се научи на кайтсърф?

Кайтсърфинг е спорт за всички! Няма възрастова граница или специални изисквания за физическа подготовка. Нашите най-старите ученици са над 70-годишна възраст. Най-младите ученици трябва да тежат най-малко 35 кг и са на около 10 години, за да бъде безопасно тяхното кайтсърф приключение.

2. Какво е IKO?

IKO е абревиатурата на Международната Кайтбординг Организация, която е отговорна за качеството и методиката на преподаване, обучение на инструктори и надзора на кайтсърф училища по цял свят. IKO е и органът издаващ лицензи и сертификати, даващи възможност за наем на оборудване. Нашето училище извършват кайтсърф уроци, преподавани само от лицензирани IKO инструктори в съответствие със стандартите, определени от тази организация. След приключване на обучението ще получите сертификат от IKO.

3. Трудно ли е? Трябва ли да имам някакви специални умения?

Не, кайтсърф е по-лесно, отколкото изглежда. Най-важното, което трябва да разберете е, че първата стъпка към успеха е да се научите да контролирате хвърчилото. Ето защо през първите няколко часа от уроците се акцентира само на контрола на хвърчилото. След началните 4-5 часа обучение ученикът е в състояние да направи първото изправяне върху дъската от вода и да се придвижи в едната или двете посоки. Кайтсърфинга е техничен спорт и не е нужно да бъдете много силна или атлетични. Жените и децата са също могат да станат добри кайтсърфисти - това е спорт за всички.

4. Безопасен спорт ли е кайтсърфа?

Да, модерните хвърчила са напълно безопасни. Всички актуални модели са оборудвани със система за безопасност и всеки ученик е длъжен да се запознае с нея. Изборът на размер на кайт се съобразява със силата на вятъра, уменията и теглото на всеки ученик. Най-важното за вашата безопасност е изборът да се обучавате с лицензиран инструктор в училище с модерно оборудване. Решението да се обучавате "с приятел", който има "някакво" хвърчило обикновено се оказва неправилно и вероятността да останете разочаровани е голяма.

 5. Кой курс да избера?

ОСНОВЕН КУРС IKO 1+2 обхваща две нива на програма за обучение на IKO и е абсолютния минимум, необходим за да станете независим кайтсърфист. Програмата обхваща следните елементи: кайт контрол, система за безопасност и начини на използване, бодидраг и генериране на тяга чрез движение на хвърчилото във ветровия прозорец, слагане на дъска на краката и първи кратки дистанции в двете посоки. Успешното завършване на този курс ви осигурява международен лиценз, който ви дава възможност да взимате оборудване под наем в повечето кайтсърф центрове по света. За да станете напълно независим и да натрупате допълнителни умения под надзора на инструктор се запишете на ПЪЛЕН КУРС IKO 1+2+3, по време на който вие ще се научите как да се движите срещу вятъра, да направите първите си завои, да карате на лицев кант и дори първите скокове. ПЪЛЕН КУРС ще ви позволи да станете напълно независим при всякакви условия. Ако сте добър уиндсърфист, уейкбордист или сноубордист може да изберете ЕКСПРЕСЕН КУРС IKO 1+2, който винаги може да бъде обновен до Основен курс, в случай Експресен се окаже твърде кратък.

6. За колко дни се прави ОСНОВЕН КУРС?

ОСНОВЕН КУРС IKO 1+2 обикновено отнема 2 до3 дни, като се има предвид, че обучението се извършва сутрин и следобед в двучасови блокове. Ние сме гъвкави, така че класовете винаги са адаптирани към условията на вятърни и свободното време на нашите клиенти.

7. Индивидуален или групов курс?

Това изцяло зависи от предпочитанията на учениците. Ако желаете да завършите курса в кратък период от време, предпочитате персонални инструкции и интензивно обучение помислете за индивидуален курс. Цената е по-висока от груповия курс, но и времето на курса е предназначено само за един човек. Груповите курсове (в групи от максимум 2 души) дават възможност за взаимно наблюдение и анализ на упражненията, което доказано помага за отстраняване на грешките. Важен фактор е и взаимна мотивация в групата. Цената е по-ниска, но продължителността на курса е удължена.

8. По кое време започват курсовете?

Курсовете по кайтсърф се провеждат ежедневно в работно време от 9 до 18:00. Ние определяме конкретният час на курса съобразявайки се с прогнозата за вятъра и предпочитанията на учениците.

9. Колко часа ми трябват за да се науча на кайтсърф?

За да се научите да карате и да станете независими кайтсърфисти, ще са ви нужни между 7 и 12 часа под наблюдението на инструктор. Индивидуалните способности на всеки ученик са различни и се те отразяват на времето, в което може да стане независим. Въпреки това програмата ИКО е проектирана по такъв начин, че повечето от учениците след приключване на ОСНОВЕН КУРС имат готовност да вземат екипировка под наем и да практикуват самостоятелно. Някои ученици изпълняват упражненията по-бързо и успяват да овладеят уменията и на двете нива IKO през основния курс, докато други се нуждаят от малко повече време. Едно нещо е сигурно - всичко зависи от волята на ученика. Никога не сме срещали човек, който не може да се научи. Нужно е само време и мотивация.

10. Започнах с кайтсърф обучението, но не го завърших - коя оферта трябва да избера?

В този случай трябва да изберете курс за НАПРЕДНАЛ, по време на който инструкторът ще прецени и ще избере индивидуално обучение според вашето ниво. С индивидуален подход, ние можем да осигурим бърз напредък и успешно обучение без да се повтарят стъпките, които вече знаете.

11. Вече завърших кайтсурфинг курс, но не съм практикувал известно време - коя оферта трябва да избера?

За тези, които са усвоили умения от ниво IKO 1 + 2 , но не са практикували през по-дълъг период време и не се чувстват уверени, ние предлагаме опреснителен курс. Той се предлага в две версии - за тези, които притежават собствена екипировка и за тези, които искат да се опреснят своите умения и да практикуват независимо с оборудване под наем.

12. Колко часа е теоретичната част от курса?

Кайтсърфинг уроците са базират на практически занимания, което позволява на учениците бързо да придобият необходимите умения и да се насладят на карането. Само 1 - 1,5 часа от курса се провеждат на сушата, където учениците се запознават с теоретичната част и спецификата на ветровия прозорец, хвърчилото и системите за безопасност. Останалата част от курса се провежда във водата.

13. Кога ще бъда готов да наема или купя своя собствена кайтсърфинг екипировка?

Взимането на екипировка под наем е възможно след достигане на нивата IKO 1 и 2 - когато сте в състояние да се изправяте върху дъската в двете посоки и да спирате контролирано . За да наемете оборудване имате нужда от IKO карта, която е включена в цената на курса и която получавате, когато курса е завършен. Закупуване на оборудване също се препоръчва след приключване на курса. Уверете се, че харесвате спорта, консултирайте се с вашият инструктор за вида, размера и условията, където ще използвате екипировката и вземете окончателно решение, какво да купите.

14. Какво оборудване трябва да имам, за да се присъединят към курса?

За да започнете кайтсърф обучение не е нужно да имате собствено оборудване. Училището предоставя възможност да наемете неопренов костюм. След завършването на курса можем да ви консултираме при избора на нужната ви кайтсърф екипировка - трапец, неопрен, кайт и дъска.

15. Имам собствена екипировка и бих искал да се обучавам с нея - възможно ли е?

Да, имате  възможност да се обучавате със собственото си кайтсърфинг оборудване. Цената на курса със собствено оборудване се намалява с 15%. Но това не винаги наистина си струва, тъй като ние предлагаме кайтове за обучение във всички размери - от 5 до 17 кв/м както и голям избор на кайтсърф дъски с различни размери. Всичко това гарантира, че оборудването е винаги напълно подходящ за метеорологичните условия и гарантира бърз напредък в обучението. В допълнение към това наистина не си струва да "унищожите" собственото си оборудване още с първите неуспешни опити.

16. Трябва ли да се предварително да резервирам курса?

Не е нужно да се резервира предварително, но ако го направите, ще се възползвате от предимствата и отстъпката за предварителни резервации. Ще имате възможността да резервирате инструктор, който говори на вашия език и да насрочите вашият курс в удобно за вас време и така ще избегнете възможното изчакване на инструктор да се освободи (особено през юли и август). Отзиви

Още се колебаеш?


Обади ни се! +48 504 002 401

Пиши ни!

Контакт

Back to Top