EASY SURF/EASY SURF Keros/Оферти/Кайтсърфинг уроци/Опреснителен кайтсърф курс

Опреснителен кайтсърф курс

Опресни уменията си след дълго прекъсване

Опреснителният курс е фокусиран специално върху хора, които имат собствено оборудване или планират да наемат училищно оборудване и които имат нужда да си припомнят уменията. Ако все още не се чувствате достатъчно уверени да сте сами във водата, опреснителният курс ще ви помогне да натрупате увереност под наблюдението на инструктор. Не си губете времето и изкарайте почивката си без стрес и напрежение. Ще бъдете отново на вода за нула време и ще се насладите на всяка минута от почивката си с помощта на лесни инструкции от опитен инструктор.

 

Програма на курса:

 • програмата се прави спрямо нуждите на ученика - да опресни предварително натрупани умения и да натрупа увереност.

Виж офертите

Избери подходящ курс

Резервирай

Пиши ни

Запазете Сега!

Направете Вашата резервация ОНЛАЙН и спестете 10%. Вижте нашата оферта!

Време Полуиндивидуален курс   Индивидуален Курс 
Опресняване (4ч) - без оборудване 130 € 180 €
Опресняване (4ч) - със оборудване 174 € 268 €
Опресняване + 7 дни наем на оборудване 375 € 425 €

Цената включва

 • Трениране със сертифициран и опитен инструктор,
 • Уроци с радио комуникация - винаги ще можете да чуете инструктора си,
 • Подходящо оборудване (зависи от избраната опция)
 • Издаване на сертификат от Международната Кайтсурф Организация (IKO) спрямо достигнатото ниво

Цената не включва

 • 10% отстъпка за всички ОНЛАЙН резервации
 • Наем на оборудване (зависи от избраната опция)
 • Наем на неопрен (по желание) - 20 € / за продължителността на курса

Защо да запазите предварително?

 • 10% отстъпка за всички ОНЛАЙН резервации,
 • Вашият урок ще бъде насрочен преди пристигането Ви и инстукторът ще Ви чака за да спестите време и да се избегне разочарование,
 • Предварителното записване Ви дава възможност да изберете инструктор, който говори Вашият език.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Кой може да се научи на кайтсърф?

Кайтсърфинг е спорт за всички! Няма възрастова граница или специални изисквания за физическа подготовка. Нашите най-старите ученици са над 70-годишна възраст. Най-младите ученици трябва да тежат най-малко 35 кг и са на около 10 години, за да бъде безопасно тяхното кайтсърф приключение.

2. Какво е IKO?

IKO е абревиатурата на Международната Кайтбординг Организация, която е отговорна за качеството и методиката на преподаване, обучение на инструктори и надзора на кайтсърф училища по цял свят. IKO е и органът издаващ лицензи и сертификати, даващи възможност за наем на оборудване. Нашето училище извършват кайтсърф уроци, преподавани само от лицензирани IKO инструктори в съответствие със стандартите, определени от тази организация. След приключване на обучението ще получите сертификат от IKO.

3. Трудно ли е? Трябва ли да имам някакви специални умения?

Не, кайтсърф е по-лесно, отколкото изглежда. Най-важното, което трябва да разберете е, че първата стъпка към успеха е да се научите да контролирате хвърчилото. Ето защо през първите няколко часа от уроците се акцентира само на контрола на хвърчилото. След началните 4-5 часа обучение ученикът е в състояние да направи първото изправяне върху дъската от вода и да се придвижи в едната или двете посоки. Кайтсърфинга е техничен спорт и не е нужно да бъдете много силна или атлетични. Жените и децата са също могат да станат добри кайтсърфисти - това е спорт за всички.

4. Безопасен спорт ли е кайтсърфа?

Да, модерните хвърчила са напълно безопасни. Всички актуални модели са оборудвани със система за безопасност и всеки ученик е длъжен да се запознае с нея. Изборът на размер на кайт се съобразява със силата на вятъра, уменията и теглото на всеки ученик. Най-важното за вашата безопасност е изборът да се обучавате с лицензиран инструктор в училище с модерно оборудване. Решението да се обучавате "с приятел", който има "някакво" хвърчило обикновено се оказва неправилно и вероятността да останете разочаровани е голяма.

 5. Кой курс да избера?

ОСНОВЕН КУРС IKO 1+2 обхваща две нива на програма за обучение на IKO и е абсолютния минимум, необходим за да станете независим кайтсърфист. Програмата обхваща следните елементи: кайт контрол, система за безопасност и начини на използване, бодидраг и генериране на тяга чрез движение на хвърчилото във ветровия прозорец, слагане на дъска на краката и първи кратки дистанции в двете посоки. Успешното завършване на този курс ви осигурява международен лиценз, който ви дава възможност да взимате оборудване под наем в повечето кайтсърф центрове по света. За да станете напълно независим и да натрупате допълнителни умения под надзора на инструктор се запишете на ПЪЛЕН КУРС IKO 1+2+3, по време на който вие ще се научите как да се движите срещу вятъра, да направите първите си завои, да карате на лицев кант и дори първите скокове. ПЪЛЕН КУРС ще ви позволи да станете напълно независим при всякакви условия. Ако сте добър уиндсърфист, уейкбордист или сноубордист може да изберете ЕКСПРЕСЕН КУРС IKO 1+2, който винаги може да бъде обновен до Основен курс, в случай Експресен се окаже твърде кратък.

6. За колко дни се прави ОСНОВЕН КУРС?

ОСНОВЕН КУРС IKO 1+2 обикновено отнема 2 до3 дни, като се има предвид, че обучението се извършва сутрин и следобед в двучасови блокове. Ние сме гъвкави, така че класовете винаги са адаптирани към условията на вятърни и свободното време на нашите клиенти.

7. Индивидуален или групов курс?

Това изцяло зависи от предпочитанията на учениците. Ако желаете да завършите курса в кратък период от време, предпочитате персонални инструкции и интензивно обучение помислете за индивидуален курс. Цената е по-висока от груповия курс, но и времето на курса е предназначено само за един човек. Груповите курсове (в групи от максимум 2 души) дават възможност за взаимно наблюдение и анализ на упражненията, което доказано помага за отстраняване на грешките. Важен фактор е и взаимна мотивация в групата. Цената е по-ниска, но продължителността на курса е удължена.

8. По кое време започват курсовете?

Курсовете по кайтсърф се провеждат ежедневно в работно време от 9 до 18:00. Ние определяме конкретният час на курса съобразявайки се с прогнозата за вятъра и предпочитанията на учениците.

9. Колко часа ми трябват за да се науча на кайтсърф?

За да се научите да карате и да станете независими кайтсърфисти, ще са ви нужни между 7 и 12 часа под наблюдението на инструктор. Индивидуалните способности на всеки ученик са различни и се те отразяват на времето, в което може да стане независим. Въпреки това програмата ИКО е проектирана по такъв начин, че повечето от учениците след приключване на ОСНОВЕН КУРС имат готовност да вземат екипировка под наем и да практикуват самостоятелно. Някои ученици изпълняват упражненията по-бързо и успяват да овладеят уменията и на двете нива IKO през основния курс, докато други се нуждаят от малко повече време. Едно нещо е сигурно - всичко зависи от волята на ученика. Никога не сме срещали човек, който не може да се научи. Нужно е само време и мотивация.

10. Започнах с кайтсърф обучението, но не го завърших - коя оферта трябва да избера?

В този случай трябва да изберете курс за НАПРЕДНАЛ, по време на който инструкторът ще прецени и ще избере индивидуално обучение според вашето ниво. С индивидуален подход, ние можем да осигурим бърз напредък и успешно обучение без да се повтарят стъпките, които вече знаете.

11. Вече завърших кайтсурфинг курс, но не съм практикувал известно време - коя оферта трябва да избера?

За тези, които са усвоили умения от ниво IKO 1 + 2 , но не са практикували през по-дълъг период време и не се чувстват уверени, ние предлагаме опреснителен курс. Той се предлага в две версии - за тези, които притежават собствена екипировка и за тези, които искат да се опреснят своите умения и да практикуват независимо с оборудване под наем.

12. Колко часа е теоретичната част от курса?

Кайтсърфинг уроците са базират на практически занимания, което позволява на учениците бързо да придобият необходимите умения и да се насладят на карането. Само 1 - 1,5 часа от курса се провеждат на сушата, където учениците се запознават с теоретичната част и спецификата на ветровия прозорец, хвърчилото и системите за безопасност. Останалата част от курса се провежда във водата.

13. Кога ще бъда готов да наема или купя своя собствена кайтсърфинг екипировка?

Взимането на екипировка под наем е възможно след достигане на нивата IKO 1 и 2 - когато сте в състояние да се изправяте върху дъската в двете посоки и да спирате контролирано . За да наемете оборудване имате нужда от IKO карта, която е включена в цената на курса и която получавате, когато курса е завършен. Закупуване на оборудване също се препоръчва след приключване на курса. Уверете се, че харесвате спорта, консултирайте се с вашият инструктор за вида, размера и условията, където ще използвате екипировката и вземете окончателно решение, какво да купите.

14. Какво оборудване трябва да имам, за да се присъединят към курса?

За да започнете кайтсърфинг обучение не е нужно да имате собствено оборудване. Училището предоставя възможност да наемете неопренов костюм. След завършването на курса можем да ви консултираме при избора на нужната ви кайтсърф екипировка - трапец, неопрен, кайт и дъска.

15. Имам собствена екипировка и бих искал да се обучавам с нея - възможно ли е?

Да, имате  възможност да се обучавате със собственото си кайтсърфинг оборудване. Цената на курса със собствено оборудване се намалява с 15%. Но това не винаги наистина си струва, тъй като ние предлагаме кайтове за обучение във всички размери - от 5 до 17 кв/м както и голям избор на кайтсърф дъски с различни размери. Всичко това гарантира, че оборудването е винаги напълно подходящ за метеорологичните условия и гарантира бърз напредък в обучението. В допълнение към това наистина не си струва да "унищожите" собственото си оборудване още с първите неуспешни опити.

16. Трябва ли да се предварително да резервирам курса?

Не е нужно да се резервира предварително, но ако го направите, ще се възползвате от предимствата и отстъпката. Ще имате възможността да резервирате инструктор, който говори на вашия език и да насрочите вашият курс в удобно за вас време и така ще избегнете възможното изчакване на инструктор да се освободи (особено през юли и август).


 

ПРОБВАЙ КАЙТСЪРФИНГ

Още се колебаеш?


Обади ни се! +48 504 002 401

Пиши ни!

Отзиви

Контакт

Back to Top