EASY SURF/Плажът Керос

Плажът Керос

Един залив, три различни спота

Керос е едно от малкото места в света, където ще откриете три сърф спота с различни условия за каране, намиращи се в един залив:

  • Супер гладка вода - в североизточната част на залива ще откриете перфектните условия за фристайл. Тази част на залива се характеризира с офшорен вятър духащ от брега и огледално гладка вода - идеална предпоставка за практикуване на трикове и фристайл. Ниският терен надветрено от спота осигурява стабилен вятър, а дълбочината на водата е безопасна за практикуване на нови трикове.
  • Малък чоп - точно пред нашият център ще откриете условия подобни на тези, които познавате от нашите локации на полуостров Хел и в Ел Гуна, Египет. Плитки води, простиращи се на 80 до 150 метра от брега и вода с малък чоп осигуряват идеалните условия за всички начинаещи и средно напреднали кайтсърфистите и уиндсърфисти. Дъното е покрито с фин пясък, няма рифове, скали или морски таралежи.
  • Малки до средни вълни - само на няколко километра подветрено от нашата станция, в югозападната част на залива, се намира "малкия уейвспот". Това е спота, където ще намерите малки до средни чупещи се вълни, които се разбиват в плитки води с пясъчно дъно. Идеално място всички напреднали любители на карането на кайтсърф и уиндсърф на вълни, но и за всички, които тепърва ще направят своите първи стъпки.

Безопасен залив с пясъчно дъно

Керос Bay е много безопасен спот. В зависимост от вашата позиция на плажа, вятърът в залива може да бъде от пълен офшор, през сайдшор, до пълен оншор. Дъното е пясъчно, водата е чиста и с прекрасна видимост и плитчините се простират на разстояние между 80 до 150 метра от брега! Плажовете са широки и пясъчни и има достатъчно място, за риговане и  подготвяне на вашата екипировка. Няма значителна приливи и отливи, така че нивото на водата остава почти същото през целия ден.


Много добра статистика на ветровити дни

Островът има много добра статистика за ветровити дни през летния сезон. От юни до септември в тази част на Егейско море духа Мелтеми - вятър образуващ се от разликата в налягането между Балканите и Турция. Мелтеми е надежден вятър със сила между от 4 - 6 буфорта, който духа от север - североизток ежедневно от сутрин до късно следобед. Обикновено през летния сезон сутрин се използват малки размери кайтове или уиндсърф платна (често духа между 18 - 25 възела), а следобед са необходими по-големи размери.


Винаги хубаво време

Друго предимство на остров Лимнос е хубавото време, особено през летните месеци от юни до септември. Винаги слънчево, със средна температура между 25 до 30 градуса, топла вода и почти никакви валежи! Нямате нужда от неопренов костюм през повечето време. Ако планирате да посетите острова в началото или края на сезона е добре да имате под ръка 3-4 мм дълъг или къс неопренов костюм. Валежите на острова са рядко явление през летните месеци и може да се появят само за кратко в началото или края на сезона.


Други спотове

Освен заливът Керос на острова ще намерите още няколко сърф спота, които могат да бъдат достигнати с кола в рамките на 15-30 минути.

  • Коцинас- залив в северната част на острова с оншорен вятър и широк участък с плитка вода. Вятърът в залива понякога може да бъде по-силен, отколкото в залива Керос.
  • Ред рок - уейв-спот разположен на юг от залива Керос. При прогноза за силни ветрове можете да се насладите на 2-3 метра високи вълни и сайдшор вятър - прекрасни условия за каране на вълни с безопасен пясъчен плаж. 
  • Гомати - уейв-спот разположен на северното крайбрежие на острова. Оншорен спот, с най-добри условия за каране при силен вятър за няколко поредни дни, когато вълните достигнат до 3-4 метра. Трябва да се внимава при каране в близост до брега в някой части на залива, заради скалите по морското дъно.

 

Разгледайте нашият спот

Още се колебаеш?


Обади ни се! +48 513 020 572

Пиши ни!
wysyłanie wiadmości zostało zablokowane, prosimy o kontakt mailowy keros@easy-surf.com

Отзиви

Контакт

Back to Top