EASY SURF/EASY SURF Keros/Пътуване/Атракции

Атракции

Красивите плажове са само началото...

Всеки ще открие нещо за себе си сред многобройните атракции на остров Лимнос . Въпреки, че кайтсърфинга и уиндсърфинга са нашите най-любими занимания, островът предлага много интересни опции, за да запълване на свободното време в случай, че не духа. Ефектни изгледи, паметници и исторически обекти, феноменална местна кухня, както и много други дейности, които ще направят вашата почивка пълноценна.

Мирина

Столицата на острова Мирина е една от основните атракция. Градският пейзаж е съчетан с антична история - една от най-големите византийски крепости в Гърция, построена през 12-ти век, се извисява над градските плажове и пристанището. Улици с атмосфера и истински гръцки стил, местните таверни и занаятчийски магазини са само част от атракциите на Мирина. Около столицата ще намерите традиционни селища със зашеметяваща архитектура - нашите любими са Контиас, Контопули Танос, Каспакас и Плати.

 

Пясъчни дюни

Пясъчните дюни на остров Лимнос са рядък феномен и единствен по рода си в европейски мащаб. Задължително е да запечатате на снимка спомен този спираща дъха пустинен пейзаж.

 

Скалите Faraklo

Фаракло е още едно красиво място на остров Лимнос, в близост до село Ацики. Мястото заслужава да бъде посетено, заради красивият пейзаж от скални вулканични образувания с причудливи форми.

 

 

Църкви

Остров Лимнос (Лемнос) е известен още и със своите многобройни и красиви църкви, които може да намерите във всеки град и село. Панагияс Коцинас в селото Варос е един от най-красивите и забележителни църкви, които може да посетите на  острова. Счита се, че водата извираща от извора под църквата е свещенна. Хора от всички краища на Гърция идват на посещение.

 

Варос

Традиционно гръцко село, намиращо се в близост до залива на Керос. Селото е обновявано и претърпява значителни промени по време на проекта "Varos Village" с цел да пресъздаде традиционни сгради и атмосфера на стария гръцки стил. Варос е очарователно малко село и определено си струва да бъде разгледано.

Гмуркане

Остров Лимнос е известен със своята кристално чиста вода, идеален за гмуркане и плуване с маска и шнорхел. Поради своите специфични археологически особености се налага да се регистрирате в центъра за гмуркане, който предлага широка гама от курсове и семейни излети за плуване с маска и шнорхел. Силно препоръчваме разглеждането на руините на потъналия град.

 

Каране на колело

Най-лесният начин да се насладите на красивите гледки от острова е на две колела. С почти равен терен, 200 км асфалтови пътища и полегати склонове - ще намерите идеални условия за вашите семейни експедиции с колело. Любителите на планински велосипеди ще открият много маршрути извън асвалтовите пътища. За любителите на придвижването с моторни превозни средства има възможности за наем на скутери или АТВ.

 

Риболов

Научете тайните на традиционния риболов от местните рибари. Можете да наемете оборудване и използват услугите на местен екскурзовод. Ще имате възможност да опитате или дори да сготвите сами местната рибена супа Какавила с улова от деня. На пристанището в Мирина се организират дневни риболовни излети на лодката Анемос.

 

Бягане

За феновете на бягането на дълги разстояния, островът предлага идеални условия за тренировка: равнинни маршрути с безброй паметници, красиви гледки и лесна навигация ще направят интересна и приятна вашата тренировка за следващия маратон.

 

Термални извори

Изграждането на термалните извори и баня датира от 1546 год., когато турци обитатват на острова.  Днес термалните извори в комбинация с прочутите кални бани Лемния са чудесно място за отдих и терапевтични процедури.

 

Орнитоложки обекти

Лемнос е прекрасно място за наблюдение на много видове птици, включително и ефектните розови фламинго. Блатата Хортаролимни предлагат богат избор на 30 вида екзотични птици за наблюдение - прекрасна гледка за любителите орнитолози и всички приятели на природата. Не забравяйте да вземете вашия фотоапарат!

 

Водопада Св. Георги

Разположен в близост до плажът Св. Георги водопадът предлага впечатляваща гледка със своята височина от 15м . Мястото, където водата пада, е образувало малък басейн - дом за костенурки, раци и змиорки.

 

Poliochni

Полиохни е смятан за един от най-старите селища в Европа, датиращ0 от 5500 г. пр.н.е. Древният град е построен на брега на морето, с изглед към изгрева на слънцето. Разхождайки се по улиците на Полиохни, сред маслинови и лаврови дървета, ще се почувствате върнали се назад във времето. Препоръчваме да посетите това наистина вълшебно място през август, когато пълнолунието е най-голямо и най-ярко.

 

Hefaistia

Второто по големина древно селище на острова е Хефестия - античен град, посветен на древния бог на огъня - Хефест. През Август на това място се провеждат интересни летни фестивали.

Отзиви

Още се колебаеш?


Обади ни се! +48 504 002 401

Пиши ни!

Контакт

Back to Top