EASY SURF/EASY SURF Keros/Пътуване/Хранене

Хранене

Опитай вкусът на Гърция

Лимнос (Лемнос) предлага отличен избор от традиционна и вкусна храна. Всяко село има една или повече таверни, които предлагат разнообразни ястия, приготвени в местен стил. Морски дарове и месото се доставят от местните рибари и фермери и са приготвени в истински гръцки стил. Много често в таверните ще бъдете посрещнати от собственика, който лично ще се увери, че храната е приготвена добре и сте останали доволни. Голяма част от плодовете и зеленчуците, които ще намерите в магазините, се отглеждат на острова. Местните сирена и домашно вино ще ви очароват. Уникалният вкус на Лимнос е трудно да бъде описан и трябва да бъде опитан.


Έννοια πο χς  - Лихна

Не се притеснявайте - и ние не знаем как да се чете или произнася името на любимата ни таверна на острова, намираща се на площада пред църквата в село Лихна, само на 15 минути от плажа Керос. Младият екипа на ресторанта предлага изискани ястия от местни продукти, умело комбиниращи традиционната гръцка кухня с модерно приготвяне и сервиране в тапас стил. Неслучайно нашият абсолютен фаворит сред местата за хранене на острова.

Veranda Restaurant – Varos Village Traditional Hotel - Варос

Ресторантът се намира във Варос Вилидж е отворен както за гости на хотела, така и за всички външни посетители. Предлага красива гледка към заливът Мудрос, прекрасна храна  и локация, само на 10 минути от плажът Керос. Струва си да го посетите!

Mouragio - Коцинас

Разположен на няколко километра от плажа Керос, ресторантът предлага прясна риба и морски дарове, както и класически гръцки ястия като мусака. Идеално място за романтична вечеря с изглед към залеза!

Mantella Taverna  - Сардес

Въпреки, че се намира далеч от плажа Керос, силно ви препоръчваме да посетите този ресторант заради неговия уникален местен стил и специалитети на скара: сувлаки, гирос и невероятни домашни вина. Държи челната позиция в класацията за ресторанти на острова!

Flomari - Гомати

Ресторанта предлага прекрасна гледка към известния на всички сърфисти спот - залива Гомати. В менюто ще намерите богат избор от морски дарове, а ние предлагаме да опитате специалната местна паста фломари, от където идва и името на ресторанта.

Kosmos Taverna - Мирина

Таверна Kosmos в Мирина се намира на красивото пристанище на столицата и предлага чудесен изглед към морето. В менюто ще намерите прясна риба на добри цени.

Sinialo - Мирина

Ресторант в островен стил, характерен за по-малки населени места на острова. Препоръчваме ястията от прясно месо и традиционна пържено сирене.

Ouzeri to 11 - Мирина

Разположен встрани от утъпкания път на туристите, но определено си заслужава посещение, ако сте любители на морските дарове. В менюто преобладава морката храна - миди, стриди, калмари, октоподи и много други.

Taste Lemnos - Мудрос

Taste Lemnos is an unique experience for those looking for something extra. Family business involves all generations and offers cooking classes, cheese and wine tasting, as well as being part of production and farming process. Great experience and one of a kind adventure.

Taste Lemnos е уникално гурме преживяване за всички, които търсят нещо различно. Семеен бизнес предлагащ курсове по готварство, дегустации на вино и местни сирена, както и възможността да станете част от производството и земеделския процес. Прекрасно изживяване и единствено по рода си приключение на острова.

Отзиви

Още се колебаеш?


Обади ни се! +48 504 002 401

Пиши ни!

Контакт

Back to Top