EASY SURF/EASY SURF Keros/Пътуване/Транспорт

Транспорт

Различни възможности за пътуване до острова

Със самолет

Летището на Лимнос се намира в центъра на острова, само на 15 минути с кола от залива Керос и нашата станция. Има няколко възможности за полети до Лимнос (Лемнос):

Чартърни полети: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО повече информация за чартърен полет от София до Лимнос и туристически пакети - полет + настаняване.

Редовни полети,: До Лимнос (Лемнос): на разположение през цялата година всекидневно от и до Атина и Солун. В летния сезон полети до Атина има два пъти на ден - сутрин и вечер, а в зимния сезон - само сутрин. Самолетът от Солун лети всеки ден през цялата година.

Полети до Атина има от повечето европейски градове с нискотарифни или редовни авиолинии, като тези на Aegean Airlines. Полети до Атина може да намерите в нашата туристическа агенция www.easy-surftravel.pl или в търсачките:

 

Полетите с прикачване в Атина обикновено са по-евтини и с пренощуване. Както при всички авиокомпании - цените на билетите се променят всеки ден и колкото по-рано резервирате, толкова по-добре.

За упътване за самолетни връзки, погледнете в галерия под този текст.

 

 С кола до Кавала

Ако нямате нищо против малко по-дълго пътуване с кола и търсите по евтин вариант за пътуване, трябва да се възползвате от тази опция. Пътуването до остров Лимнос е по суша от София до пристанището Кавала и по вода (ферибот) от Кавала до Мирина. Има две възможности при избора на маршрут от София до Кавала - през Кулата или през Гоце делчев. Разстоянието от София до Кавала по маршрута София – Дупница – Благоевград – Сандански – Кулата – Серес - Неа Зични - Кавала е дълго около 315 км и с продължителност около 4 ч 15 мин. Алтернативеният маршрут е  София – Дупница – Благоевград - Банско - Гоце Делчев - Драма - Кавала е дълъг около 325 км и е с продължителност около 5 часа.

От Кавала хващате ферибот, който стига до пристанището Мирина в Лимнос, в зависимост от компанията и големината на лодката от 3 до 5 часа. Ако решите да закупите билетите за ферибота онлайн ще получите съобщение в случай на промяна в разписанието. По време на пътуването няма да имате достъп до Вашата кола до пристигането Ви на острова, затова е добра идея да бъдете подготвени и да вземете храна, вода, дрехи и всичко от което смятате, че бихте имали нужда на палубата. След пристигането на пристанището в Лимнос се насочвате към летището и следвате табелите по реда Кондуполи – Калиопи – Керос 

С ферибот до Мирина (Лимнос)

Фериботи до остров Лимнос пътуват от пристанищата: 

  • Кавала: продължителност на пътуването - 3.5 - 5 часа 
  • Солун: продължителност на пътуването  - 7 часа
  • Лаврио (Атина): продължителност на пътуването - 10 часа
  • Пиреус (Атина): продължителност на пътуването - 24 часа

През летния сезон фериботи от Кавала пътуват почти всеки ден. Билети могат да се резервират предварително на страницата hellenicseaways.gr/en/booking. Не препоръчваме да чакате до последния момент - в летния сезон билетите за ферибота се продават бързо.

 

Примерни полети

Отзиви

Още се колебаеш?


Обади ни се! +48 504 002 401

Пиши ни!

Контакт

Back to Top